16 Aralık 2011 Cuma

Sadece Kedi mi?





                              Bir kedi patilerini yalıyordu.Sarmaşıkların üstünde yan yatmış,keyfinin yerinde olduğunu hissettiğim,iri ve yeşil gözlü...Güneşin nadir çıktığı bu zamanda.Yumuşacık tüylü,kabarık mı kabarık.Sert mizaçlı,aldırış etmeyen bir dişi.Farketti beni.Dişiydi!

                              Vakit geçirdiğimiz şu güzel dostlarımız.Kediler! Onları severken çoğu zaman düşünmeyiz aslında aklımızdan ne geçtiğini.Sadece büyük bir zevk alırız,mutlu oluruz.O tüylerin parmaklarımıza,ellerimize sürtünmesi için hizmet ederiz.Üstüne üstlük bu totemden sonra üstümüze bir gevşeklik,sarhoşluk peydahlanır.Halbuki onun bencilliği...Bizi,BENimsediğini düşündüğümüz yanılgı.-Ego dahilinde ''BEN'' - Kediler kendilerini ele verirler,pes ederler bir süre sonra.Hayır! Kediler Bencildirler hala.Evet,inanmıyorum.
                               İnsancıl duygularımız suni yaşamda cebelleşirken.Doğal yaşamımızda,adı üstünde can çekişen *pelesenk* doğayı izlerken.İnsanlar; yolda,otobüste,yürürken,koşarken,camdan bakarken,birini dinlerken,dinlemiş gibi yaparken,otururken,durup dururken,uzanırken,kıvrınırken,aşağılanırken,sevişirken,yalan söylerken,yalnız olmak isterken...her bişeyde,kedinin izleriydiler.Evet,inanmıyorum.Kediler,kendilerini ele verirler.Hayır! Kediler bencildirler hala.

2 yorum: