18 Nisan 2012 Çarşamba

ANADOLU MASALLARI ÇOCUK KİTABI SEVDİRMECESİ

"Yeşiltay mavi gözlü bir çocuktu, bütün çocuklara benzerdi. İşi gücü oyundu, güzel oyunlara bayılır, bir de masalları severdi. Geceleri uyku girmezdi gözlerine, uyumaz, annesini de uyutmazdı, gece yarılarına kadar masal anlattırırdı. Bir türlü doymazdı masal dinlemeye. Dinlediği güzelim masallar düşlerine girer, düşlerinde devlerle, cücelerle, dervişlerle, cinlerle, peri kızlarıyla birlikte gezerdi; eline bir demir asa alıp ayaklarına demirden çarıklar giyerek yola çıkar, her düşünde yeni yeni serüvenler yaşardı." 

Yukarıda kitaptan alıntı yaptım.Yapı Kredi Yayınlarından çıkan bu eşsiz güzellikte masal kitabını aslında kendim için aldım.İleride masal anlatıcısı olurum umudunu da taşıyarak tabi ki.Öncelikle şunu söylemeliyim ki Tahsin Yücel'in toparladığı bu masallarda,"Annesinden dinlediği,daha sonra düzenleyip aslında Annemin Masalları şeklinde yayınlamayı düşünse de,ANADOLU MASALLARI" şeklinde isim koymuş, tüm anneleri dahil etmiş.İyi de yapmış,kitabı resimleyen vakti zamanında GIRGIR'da da güzel işler yapan DAĞISTAN ÇETİNKAYA.Kitap ciltli,bizler saklayalım da çocuklarımıza okutalım diye.

Tabi zaman olarak çocuklarını hayal dünyası,bilim-teknoloji gibi vaziyetlerle ne kadar gelişmiş olsa da (!) Masallar unutulmamalıdır,hele ki böyle güzel bir masal kitabı varsa.(ki masal kitabı yazmak da zor iştir a! )Kısıtlı bu Türkçe masallardan herkesin faydalanmasını umuyorum.Dil sade ve akıp gidiyor.Sık sık virgüller kullanılmış ve harfler gözü yormayacak büyüklükte.Anlayacağınız ortaya çok güzel bir iş çıkmış.Kitabın etiket fiyatı :21 TL.

YEŞİLTAY,TEMBEL AHMET,ÜÇ PINAR,ALTIN TAS,İKİ PERİ KIZI VE DE TAHSİN YÜCEL'İN YAZDIĞI BİR MASAL:SÜMÜKLÜBÖCEK,OLMAK ÜZERE ALTI MASALDAN OLUŞUYOR,ŞİMDİDEN KEYİFLİ OKUMALAR DİLİYORUM!