23 Nisan 2012 Pazartesi

ATATÜRK MAGAZİNCİLİĞİ,23 NİSAN ve DİĞER HAVADİSLER

İlke olarak edindiğim "nesnelerden dolayısıyla etkilenme " vaziyeti gölgesinde yazmayı düşündüğüm şeyler oldu.Siyasi şeyler ise bu konudan en son etkileneceğim şeylerdir ancak yazmakta da fayda var.

Gün itibariyle öncelikle herkesin 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Onuncu yıl marşını dinlemek için açtığım "youtube"ta,baktım ki saçma sapan insanların düşmanımın düşmanı mı demeli bu insanlara,bilinmez?Ancak dost demek yanlış olur.Olsa olsa bilgisiz insanlardır.Bu vatansever(!) insanlar,cihat anlayışlarını da kaybetmişlerdir ve de  müslüman kavramları anlayışı nedir,bilinmez?

Neymiş efendim,Atam Masonmuş.Masonların duruşu varmış sağ el ceketin,gömleğin içinde poz vermiş 30 tane!

Neymiş efendim,Müslümanlıkla -karşıtıymış a! - hâşa(tüm düzeltme işaretini kaldıranlara ! ) alakalı,kendisinin bile anlamadığı ipe sapa gelmez,vidyo toplulukları.

Çoğumuzun bildiği gibi Atatürk'ün müslümanlıkla ilgili birçok "olumlu" görüşleri var.

YAHU NEYSE NE! SEN NİYE ASIL TABLOYU GÖRMÜYORSUN ARKADAŞ! YOKSA DÜŞMANIMIN!  DÜŞMANI(!) SEN MİSİN? DOSTUN MUYUM BEN SENİN?

2.HUSUS

Atatürk'ün kendi el yazısıyla yazmış olduğu MEDENİ BİLGİLER KİTABI! PROF.DR.AFET İNAN KALEME ALMIŞTIR.

BU KİTABIN ÖZELLİĞİ NE? -ATATÜRKÜN İSLAM DİNİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ.

BİLEN BİLİYORDUR,BİLMEYENE : BU KİTAP YASAKLI KİTAP !

NEYMİŞ EFENDİM? -Ergenekon savcıları, Atatürk'ün el yazılarını da suç delili gösterdi. Ergenekon 3. iddianamesinin delili klasörlerine Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi el yazısıyla notlar düştüğü "Medeni Bilgiler" kitabı da suç unsuru olarak kaydedildi. Atatürk bu kitabında millet kavramını, millet ile din ilişkilerini değerlendiriyor.
Ergenekon savcılarının Mustafa Kemal Atatük'ün bizzat elyazısıyla notlar düşerek hazırlattığı "Medeni Bilgiler" kitabını suç delili olarak gösterdiği ortaya çıktı.


BİRİLERİ ÇIKIP ŞU ERGENEKONU TANIMLASA YA? ORTADA BİR KAVRAM VAR GALİBA ANCAK O KADAR AKSİ Kİ HER ŞEY İÇİNDE BU KAVRAM,NEDENSİZ BİR KORKU VAR DUYANDA DA.

SİZ ATAMIN YAZDIĞI KİTABI NE CÜRETLE YASAKLIYORSUNUZ?

BÖYLE TATSIZ KONULAR IŞIĞINDA,ALLAHTAN 23 NİSAN ÇOK ŞANSLI Kİ KLİŞE BİR MUHABBET OLUYOR.ÇOCUKLAR MECLİSTE BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA SÖZ SAHİBİ OLUYORLAR.O KOLTUĞA OTURUYORLAR DA MEDYADA GÖRÜYORUZ.YA 19 MAYIS VE 29 EKİM NE OLACAK ?

Dipnot : Ne sağ görüş,ne sol görüş,ne de o,ne de bu.Aklın yolu birdir.Ve ben yine de "siz"li "biz"li konuşmuyorum.Bazıları böyle bakıyorsa onlara saygı duymak gerekir diyorum,kararsız bir şekilde dile geliyor.Bazılarını hiç anlamıyorum ama o da bir renk mi demeli onu da bilmiyorum?

GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE,BUGÜNÜN TATİLİNİ DE ÇIKARIN TÖRENİNİ DE ! YA DA PARÇADA GEÇEN "BİLGİSİZ" SİZSENİZ,OTURUN,TATİL YAPIN,TATİL YAPARKEN DE "YAHU BUGÜN TATİL AMA NİYE  TATİL,NEDEN RESMî TATİL? " DİYE DÜŞÜNSÜN.